Hoppa till sidans innehåll

Corona DM-20

04 MAJ 2020 08:51
Vi på Stockholms Tyngdlyftningsförbund vill hitta på nåt kul för att motivera er att fortsätta träna och ha kul med tyngdlyftning. Vi har därför planerat ett Distriktsmästerskap i tyngdlyftning som man kan genomföra själv med social distansering.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2020 08:51

Vecka 22,  Datum: 25-31 maj,  Plats: Online 

Anmälningsavgift: 100 kr - betalas in på plusgiro: 359895-0 märk med namn. 

ANMÄLAN: https://forms.gle/pKgVcbK7MWAKAthHA

 

Lyftaren har 60 minuter på sig att genomföra tävlingen. Under de första 15 minuter, tre försök i ryck, följt av 30 minuter paus och avslutningsvis de sista 15 minuter tre försök i stöt. 

 

Samtliga ålderskategorier tävlar om guld, silver och brons i poäng som vardera lyftare får genom att multiplicera  totalen av sitt tyngsta ryck och stöt med en koefficient (sinclair).  Veteranlyftare lägger även på en ålderskoefficient (Malone-Meltzer), Veteraner tävlar mot alla veteraner i samtliga ålderskategorier. Veteraner tävlar även i seniorklassen, då utan ålderskoefficient. 

 

Du finner sinclair och ålderskoefficient här: https://www.tyngdlyftning.com/tavling/blankettertavling/

 

Lyftaren kan tidigast väga in sig en timme och femton minuter men senast 15 minuter före tävlingsstart. Lyftaren kan därefter starta klockan när den vill. Korrekt tävlingskloving krävs, bumpersvikter godkänns ej. Stångens vikt ska hela tiden ökas, Inte i något fall får stångens vikt sänkas. Sedvanliga tävlingsregler gäller i största möjliga mån, såsom tävlingsdräkt, lindor och utrustning. Går regeln att följa så följer man den. 

 

Kameran placeras rakt framför lyftaren. Man skall tydligt se hela lyftaren med stången och de klovade vikter för att kunna bedöma lyftet. Vid dålig kvalité på filmen så det inte går att göra en bedömning utesluts man ur tävlingen.  

 

Ett foto på vågen där man tydligt ser kroppsvikten samt två filmer skall skickas in, en med de tre rycken och en med tre stötarna. Filmen skall vara i en sekvens, dvs inte pausade, klippta eller manipulerade. Den skall ha en tydlig klocka, där man tydligt kan se tiden. 

 

I första hand skall en tyngdlyftningsdomare kontrollerar invägning, tid, att klovningen är korrekt och att lyftaren varit sportmannamässig. Saknar din föreningen domare, kan förtroendevald ordförande i föreningens styrelse göra kontrollen efter samråd med Stockholms Tyngdlyftningsförbund.  

 

Resultatet och video måste vara inrapporterat senast  3 juni på länk: https://forms.gle/58sghgQZQ5uibQvA6

 

Filmerna kommer att laddas upp på Stockholm Tyngdlyftningsförbundets Instagram och facebook

 

Startlista:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DsPZ5cicTmkGn0ErLaareUSHpBCLp4QZaavazjS-svA/edit?usp=sharing

Skribent: Helena Havlund
E-post: Adressen Gömd

 

Stockholms Tyngdlyftningsförbund på Facebook  Stockholms TyngdlyftningsFörbund på Instagram

 

Registerutdrag
Lathund & Blankett:

Lathund registerutdrag     

 

 

Hjälp oss

Vi behöver din hjälp att få en levande webb med nyheter från distriket. Har du nåt spännade på gång i din klubb eller ett tips om en nyhet i distriket,  e-posta oss på This is a mailto link. Skicka gärna bilder och filmer. 

 


Patricia vann Sveriges första EM-guld 69 år!

Patricias stöt på 131 kg blev både svenskt och nordiskt rekord medan 231 totalt blev svenskt rekord. Stöten på 131 kg är det mesta som en nordisk damlyftare någonsin gjort.

Postadress:
Stockholms TF
Daniel Selander, Paviljongvägen 10
132 40 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +46708148894
E-post: hej@stockholmtyngdly...

Se all info