Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från STF


På sitt konstituerande möte startade Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse en Atletkommitté där Paula Junhov Rindberg valdes som ordförande. Nu bjuder kommittén in intresserade lyftare till ett öppet forum.  
 
Europeiska Tyngdlyftningsförbundet (EWF) har öppnat upp möjligheten att rösta på Årets bästa tyngdlyftare på dam- och herrsidan i Europa 2021. Och Patricia Strenius är en av kandidaterna.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet har fått 2 100 000 kr av Riksidrottsförbundet för att återstarta idrotten efter coronapandemin. Här berättar generalsekreteraren om vilka satsningar som görs under året.
 
Totalt kom hela 85 lyftare till start under veteran-SM vilket innebär tangerat rekord från tävlingarna i Stockholm 2002. Här kommer en sammanfattning från andra tävlingsdagen.
 
Lördag den 14 maj startade veteran-SM i vackra Vinslöv och som arrangör stod föreningen Sörby BoIS. Totalt hade 88 lyftare anmält sig, vilket visar på ett rekordstort intresse. 
 
Sörby BoIS arrangerar i helgen veteran-SM i Vinslöv. Du kan följa mästerskapet på plats men också via sändningarna på webben, live och i efterhand.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Svenska Styrkelyftsförbundet har flera gemensamma föreningar och skapade därför under 2021 pilotprojektet ”Idrott för äldre” tillsammans. Under 2022 och 2023 fortsätter satsningen i en 65+-satsning.
 
I helgen, den 14-15 maj, arrangerar Sörby BoIS veteran-SM. Mycket glädjande har mästerskapet 87 anmälda lyftare.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet vill påminna alla föreningar som ännu inte gjort det att söka återstartsbidraget. Syftet är att säkerställa att föreningen ges möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar.
 
Joen Vikingsson Sjöblom tävlade i A-gruppen i junior-VM på Kreta. Han satte nya fina svenska och nordiska juniorrekord och blev sjua sammanlagt.
 
Internationella Tyngdlyftningsförbundet (IWF) har meddelat att Colombias (Bogota) blir värdland för VM som kommer att äga rum sista veckan i november och första veckan i december 2022, exakt datum meddelas senare. 
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade ett möte inför och ett direkt efter förbundsmötet den 24 april.
 
På söndag tävlar Sveriges andra deltagare på junior-VM på Kreta. Joen Vikingsson Sjöblom hoppas där kunna slå sina egna nordiska juniorrekord och placera sig så högt som det bara går.  
 
Tilde Muhrman klarade alla sina lyft när hon debuterade på junior-VM. Dessutom blev det personliga, svenska och nordiska juniorrekord såväl sammanlagt som i ryck och stöt.
 
Lennart ”Hoa-hoa” ”Dahlis”, Dahlgren fyller 70 år i dag den 4 maj 2022. Svenska Tyngdlyftningsförbundet önskar stort grattis!
 

 

Stockholms Tyngdlyftningsförbund på Facebook  Stockholms TyngdlyftningsFörbund på Instagram

 

Registerutdrag
Lathund & Blankett:

Lathund registerutdrag     

 

 

Hjälp oss

Vi behöver din hjälp att få en levande webb med nyheter från distriket. Har du nåt spännade på gång i din klubb eller ett tips om en nyhet i distriket,  e-posta oss på hej@stockholmtyngdlyftning.se. Skicka gärna bilder och filmer. 

 


Patricia vann Sveriges första EM-guld 69 år!

Patricias stöt på 131 kg blev både svenskt och nordiskt rekord medan 231 totalt blev svenskt rekord. Stöten på 131 kg är det mesta som en nordisk damlyftare någonsin gjort.

Postadress:
Stockholms TF
Daniel Selander, Paviljongvägen 10
132 40 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +46708148894
E-post: hej@stockholmtyngdly...

Se all info