Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från STF


Information om Svensk Tyngdlyftning Vill och inbjudan till framtidskonferens lördagen den 24 april 2021
 
Fritt fram att anmäla din förening, oavsett var ni befinner er geografiskt, till två digitala träffar för att prata om vad Barnkonventionen och registerutdrag innebär för idrotten.
 
Sist ut bland de svenska lyftarna på EM var vår supertungviktare Hampus Lithén.
 
Paula Junhov Rindberg, i klass 87, var sist ut bland de svenska damerna på årets EM.
 
Hampus Lithén i +109-klassen är sista svensk att tävla i Moskva. Han går in i EM med ett personligt rekord på 355 kg,
 
På lördag är det dags för Paula Junhov Rindberg att representera Sverige på EM i 87 kg-klassen. Här kommer en intervju med henne.
 
Patricia Strenius i klass 76 gjorde en fin tävling med 234 kg sammanlagt. Sitt bästa resultat sammanlagt på ett internationellt mästerskap någonsin.
 
På torsdagskvällen (start kl 19 på Eurosport) är det dags för Europamästaren från 2018, Patricia Strenius, att tävla på EM i Moskva. EM blir både en jakt på medaljer och ett bra OS-kvalresultat. 
 
På onsdagen tävlade Anna Fomina i 71 kg-klassen på EM i Moskva. 
 
Anna Fomina, med personligt rekord på 197 kg, gör på onsdagen en intressant start på sitt första senior-EM. Så här säger hon inför tävlingen.
 
Första tävlingsdagen för Sverige är nu avklarad med Jenny Adolfsson och Daniela Gherman i klass 64. Här summerar coacherna resultaten.
 
På tisdagseftermiddagen kommer Daniela Gherman tävla på EM i Moskva. Oerhört laddad och med högt ställda förväntningar på sig själv.
 
Jenny Adolfsson blir första svensk att tävla på EM i Moskva när hon på tisdagsmorgonen går in i 64 kg-klassens B-grupp.
 
På söndag reser delar av den svenska truppen till Moskva för att delta på senior-EM. Här berättar sportchefen Mats Lindqvist om Sveriges lyftare inför detta speciella mästerskap samt hur du kan följa tävlingarna.
 
All information och handlingar inför Svenska Tyngdlyftningsförbundets förbundsmöte den 25 april samt inbjudan till framtidskonferensen den 24 april.
 

 Stockholms Tyngdlyftningsförbund på Facebook  Stockholms TyngdlyftningsFörbund på Instagram

 

Registerutdrag
Lathund & Blankett:

Lathund registerutdrag     

 

 

Hjälp oss

Vi behöver din hjälp att få en levande webb med nyheter från distriket. Har du nåt spännade på gång i din klubb eller ett tips om en nyhet i distriket,  e-posta oss på hej@stockholmtyngdlyftning.se. Skicka gärna bilder och filmer. 

 


Patricia vann Sveriges första EM-guld 69 år!

Patricias stöt på 131 kg blev både svenskt och nordiskt rekord medan 231 totalt blev svenskt rekord. Stöten på 131 kg är det mesta som en nordisk damlyftare någonsin gjort.

Postadress:
Stockholms TF
Daniel Selander, Paviljongvägen 10
132 40 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +46708148894
E-post: hej@stockholmtyngdly...

Se all info