Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från STF


Patricia Strenius OS-kvaltävling i Colombia slutade med 99 kg i ryck, 131 kg i stöt och sammanlagt 230 kg.
 
I helgen reste Patricia tillsammans med coach Bijan Rezaei till Colombia och den sista tävlingen för hennes del i OS-kvalperioden som slutar 31 maj. Här ger vi en bild av OS-förutsättningarna som IWF precis föändrat.
 
Kompensationsstödet ska ge föreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Svenska Tyngdlyftningsförbundet vill påminna om att det går att söka för förlorade medlems- och träningsavgifter 2021.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade den onsdagen den 5 maj ett extrainsatt möte för att ta beslut kring tävlingsfrågor. Tävlingsstoppet gäller nu maj ut och senior-SM planeras att genomföras i oktober.
 
Både inför och direkt efter förbundsmötet genomförde Svenska Tyngdlyftningsförbundet styrelsemöten. På det konstituerande mötet fick STF bland annat en ny kassör.  
 
EWF har nu publicerat röstningen från sin kongress i Moskva i april och därmed är det klart att Patrik Helgesson valts in i EWF:s tekniska kommitté.
 
Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har styrgruppen för SM-veckan i Halmstad enhälligt beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2021.
 
Omgång 1 av U14-serien ägde rum under mars och april. Här är resultaten!
 
Stockholms Tyngdlyftningsförbund anordnar tillsammans med RF SISU Stockholm den introduktionsutbildning tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara tränare inom idrotten.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet beslutade på sitt möte (efter förbundsmötet) söndagen den 25 april att stryka serieomgången som var förlagd till maj.
 
Söndagen den 25 april genomförde Svenska Tyngdlyftningsförbundet sitt förbundsmöte för 2021. För andra året i rad blev mötet digitalt, denna gång i verktyget Easymeet.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet arbetar just nu med att se över förutsättningarna för att 2022 kunna starta ett centra som blir en elitmiljö att samla Sveriges bästa lyftare och tränare. Här berättar vi ingående om den tänkta satsningen.
 
Den 1 januari 2020 försvann Idrottslyftet och ersattes av Projektstöd IF för barn- och ungdomsidrott. Här beskriver vi Projektstöd IF närmare och vad din förening kan söka bidrag för under 2021.
 
Information om Svensk Tyngdlyftning Vill och inbjudan till framtidskonferens lördagen den 24 april 2021
 
Fritt fram att anmäla din förening, oavsett var ni befinner er geografiskt, till två digitala träffar för att prata om vad Barnkonventionen och registerutdrag innebär för idrotten.
 

 Stockholms Tyngdlyftningsförbund på Facebook  Stockholms TyngdlyftningsFörbund på Instagram

 

Registerutdrag
Lathund & Blankett:

Lathund registerutdrag     

 

 

Hjälp oss

Vi behöver din hjälp att få en levande webb med nyheter från distriket. Har du nåt spännade på gång i din klubb eller ett tips om en nyhet i distriket,  e-posta oss på hej@stockholmtyngdlyftning.se. Skicka gärna bilder och filmer. 

 


Patricia vann Sveriges första EM-guld 69 år!

Patricias stöt på 131 kg blev både svenskt och nordiskt rekord medan 231 totalt blev svenskt rekord. Stöten på 131 kg är det mesta som en nordisk damlyftare någonsin gjort.

Postadress:
Stockholms TF
Daniel Selander, Paviljongvägen 10
132 40 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +46708148894
E-post: hej@stockholmtyngdly...

Se all info